8 Kasım 2012 Perşembe

Pilates Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli İpuçları

KİMLER PİLATES YAPABİLİR?

Genel anlamda herkes pilates yapabilir. Fakat dansçılar daha uzun boylu görünmek için, kadınlar ince görünmek için, ofis türü yerlerde çalışanlar ise kamburumsu duruştan kurtulmak için pilates topu ile yapılan egzersizleri tercih ederler. Pilates tüm yaş grubu için ideal bir egzersiz yöntemidir ve 30 saatlik çalışmalar sonunda yapılan hareketler vücutta kendini göstermeye başlar.

Pilates Topu

NE ZAMAN YAPILMALI?
Plates için öncelikle iyi marka pilates topu elde edilmelidir. Bu iş için en ideal plates topu voit marka pilates topudur. Çünkü sabah saatlerinde vücut daha dinç olur ve metabolizma daha hızlı çalışır. Bu sebepten dolayı plates için sabah saatleri tercih edilmelidir. Fakat günün her saatinde de yapılabilir. Platese yeni başlayan kişiler istediği zaman ve istenilen sıklıkta yapabilir. Fakat plates için en uygun olanı haftada 3 defa ve 30 dakikalık egzersizlerdir.
PİLATES YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
Pilates topu ile plates yaparken kişi kendini rahat hissetmelidir. Rahat hareket edebileceği bir ortam hazırlanmalıdır. Hareket akışı ve nefes alıp vermeye dikkat etmelidir. Vücut duruşu da önemli faktörlerden biridir,
·         İki bacağın birbirine yakın konumda olması gerekir.
·         Sırt bölgesi dik olmalı ve kişinin doğal duruş pozisyonu bozulmamalıdır,
·         Diz ve dirsekler olabildiğince rahat olmalı, aksi takdirde yapılan hareketler ile özgürlük kısıtlanır.
·         Boyun bölgesinin gergin olmamasına dikkat edilmelidir.
·         Kalça doğal pozisyonda olmalıdır.
PiLATESE BAŞLAMADAN ÖNCE
Pilatese başlamadan önce telefonlar kapatılmalıdır. Kişi kendini rahatlatacak müzik dinleyebilir. Egzersiz hareketlerini uygulayacak yumuşak bir zemin hazırlanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder