5 Kasım 2012 Pazartesi

Dambıl Satın Alırken Hangi Tür Dambıl Modelini Tercih Etmeliyiz?

DAMBIL NEDİR?


 Dambıl setleri evde spor yapmak isteyen kesim için ihtiyaç duyulan egzersiz aletler topluluğudur. Dambıl setleri ile kişiler evde düzenli olarak egzersiz yapabilir.

Ağırlıkları Ayarlanabilir Dambıl


AĞIRLIKLARI AYARLANABİLİR DAMBILLAR

Bu tür dambılların ağırlık oranları değişebilir. Ağırlıkta artırma ve azaltma yapılabilir. Ayarlanabilir dambıllar ile durmadan makine değiştirmeye gerek kalmadan egzersiz yapılabilir. Dambıllar diğer spor aletlerine göre daha ucuzdur ve bu aletler ile sayısız egzersiz çeşitleri yapılabilir. Bu aletlerin ağırlığını değiştirmek çok kolay bir işlemdir. Bir tek dambıl ile istenilen ağırlıkta çalışma sağlanabilir.

Ayarlanabilir dambıllar çok fazla yer tutmaz. Çünkü çok büyük bir alet değildir. Ayarlanabilir dambıl ile serbest ağırlıkta çalışmak mümkündür ve bu sayede kas gelişimini maksimum seviyeye getirmek için kullanılan en iyi ve başarılı egzersiz çeşitlidir. 

Erkeklerde kol kası geliştirmek, düzenli ve bilinçli bir şekilde kullanılan dambıllar ile mümkündür. İki adet dambıl ile ev ortamında daha kuvvetli kol kaslarına sahip olunabilir. Dambıl ile göğüs kasları, kol kasları, sırt kasları, bilek ve bacak bölgesindeki kasları güçlendirmek mümkündür.


Sabit Ağırlıklı Dambıl


SABİT AĞIRLIKLI DAMBILLAR

Sabit ağırlığa sahip olan dambılların ağırlıklarında değişim yapılamaz. Bu tür dambıllar ağırlığın azaltılmasına ya da çoğaltılmasına göre uygun değildir. Sabit ağırlıklı dambıllar biçimine ve ham maddesine göre değişim gösterir. Dambıllar genel olarak demirden üretilir. Ancak bazıları bütünüyle plastik maddelerden yapılabilir. Çok nadir olarak da ağaç ve taştan yapılan dambıllarda vardır.

Sizde dambıl satın alarak evinizde kas çalışarak dambılın vücudunuza sağladığı fırsatlardan yararlanabilirsiniz.Setlerdeki kampanyalar sayesinde büyük fırsatlar yakalayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder